Meni

TK Radovljica

TRADICIJA KLUBA

Teniški klub Radovljica je bil ustanovljen leta 1987. Izgradnja 4 peščenih igrišč in pomožnega asfaltnega igrišča v športnem parku Radovljica se je na podlagi potrdila o priglasitvi del z dne 21.6.1982 pričela leta 1984. Igrišča so bila dograjena leta 1987. Poleg igrišč so v naslednjih letih člani ob pomoči okoliških podjetij zgradili tudi klubsko hišico in osvetlili dve igrišči.

Kljub začetnemu rekreativnemu poslanstvu kluba, se klub zadnja leta posveča predvsem vzgoji mladih tenisačev. Skozi tekmovalne programe je v vseh teh letih iz TK Radovljica prišlo kar nekaj državnih prvakov in nosilcev ATP in WTA točk. Trenutno najuspešnejša v klubu so dekleta, ki tekmujejo v kategorijah do 16 in 18 let, Nika Albreht, Tina Cvetkovič in Tina Tavčar. Med fanti največ obeta Nejc Vrečko, v kategoriji do 14 let. 

Na sliki: Nika Vrečko

Zadnji dve leti so rezultati naših mladih tekmovalcev vedno bolj vzpodbudni. Lani smo z dekleti dosegli tudi ekipno ligaško zmago do 14 let. Imeti državne prvakinje v družbi velikih mariborskih klubov, številnih ljubljanskih klubov in vedno močnih primorskih tekmovalcev, je več kot bi si upali pričakovati. Naša dekleta v zadnjih dveh sezonah redno posegajo po pokalih na Odprtih prvenstvih Slovenije, svoje poglede pa  usmerjajo tudi v tujino in se udeležujejo mednarodnih turnirjev Tennis Europe in ITF18.

Obiščite tudi našo FACEBOOK stran in sledite vsem našim aktualnim dogodkom in rezultatom naših igralcev!

© Copyright 2018 Teniški klub Radovljica   |   Izdelava: Izstop d.o.o. |